FEMBRES : La Tuies


- Si, sortint del metro, a quarts de sis.... No, no, entre dos i tres, tirant cap a tres quarts de sis... Penja.
És ajaguda al llit mirant el catàleg de mobles, l'ha d'arreglar amb el fotoshop. Volen que els plats volin per totes les planes i que els acolori perspectivament a un focus que ocupa la pagina central. Tot això vol una mica més de feina, ja se sap, gira gira ratolina, rasca rasca cap aquí i anar fent. De tot plegat potser en treu la dosi per anar tirant, però tira bé. Mentre durin. La dosi i el catàleg... Toma a sonar el telefon,
Al'Hl l l
-S1.'? -1. o a. I que ....-'? S'1, a 1 SI..,.pmta de Xllnp e, . 1. sempre xiruridxi coqueta, i segons com camina una mica enravenada. Si....
-A la benzinera. Entre dos i tres quarts de sis... Si. Fins ara. Penja.
Mira amunt i pensa. Un raig de llum de la finestra. Un vol de mosquit. Un plat volador. Un eixam de plats voladors. Un catàleg de mobles. Una llum.
Agafa el catàleg i s'apressa a l'estudi. Escanneja el tríptic de model atípic i un cop el té en pantalla, empeny el ratolí.
Si, un eixam de plats voladors que es passeja per les habitacions i manté converses sobre el preu i la qualitat, així com de les condicions de pagament dels mobles. Fantàstic.
S'aixeca de l'ordina i engega la radio... Nevades al Pirineu...
Li agrada la neu. S'estira al llit. La primera vegada tenia vint anys i ho va fer a la neu.
A l'hivern nevava al Soler. A l'estiu no.
La calor hi era espantosa.
La Tuies asseguda a l'eixida es desperta sobtada i aixeca el cap. Aquell rebombori l'ha tomat per un instant als temps de la carlinada.
Dues gallines picotejaven el terra, les sargantanes prenien el sol al teulat dels porxos, camí enllà, entre les pinasses, la remor de les cigales marcava l'hora d'un capvespre xardorós.

Comentaris

Entrades populars